Pontoon Blackjack

pontoon blackjack

Pontoon blackjack is een variant van het bekende en populaire kaartspel. Voor veel spelers is het niet direct duidelijk wat het spel inhoudt. Dat komt omdat het op het eerste gezicht erg veel lijkt op de klassieke versie van het spel. Maar schijn bedriegt: door een paar extra regels is dit spel anders en een verademing voor spelers die eens  een nieuw spel willen uitproberen. Onder andere krijgt de dealer twee gesloten kaarten, wat voor een hoop spanning zorgt. We vertellen je hier alles over Pontoon blackjack en hoe het verschilt met andere blackjack spellen.

Verwarrend: wat is Pontoon blackjack nou precies?

Behalve dat deze spelversie best lijkt op klassiek blackjack, zijn er ook nog eens twee verschillende versies van. In essentie zijn dat twee totaal andere spellen, die toevallig dezelfde naam hebben.

De opzet van Pontoon blackjack

Zoals elk blackjack spel is het doel van Pontoon meer punten dan de dealer krijgen, maar nooit meer dan 21. Het spel wordt gespeeld met niet minder dan 6 decks, en soms zelfs met 8 decks kaarten. Je krijgt als speler de gebruikelijke twee kaarten, opengelegd. De dealer krijgt twee kaarten, allebei gesloten.

Er zijn drie combinaties van kaarten die een speciale naam hebben:

Win je met een normale hand (2 tot 4 kaarten en lager dan 21) en win je, dan krijg je een uitkering van 1 : 1.

Speciale regels

regels van pontoon blackjack

De regels van Pontoon blackjack lijken voor een groot deel op die van de klassieke versie. Maar als je goed oplet, dan zijn er een paar speciale regels van toepassing. Deze geven het spel net wat extra’s.

Het effect van de gesloten dealerkaarten

Bij Pontoon kan je niet, zoals bij de normale variant van het spel, gokken wat de dealer heeft. Allebei zijn kaarten zijn immers gesloten. Dat maakt het lastiger om strategieën uit te voeren. Het maakt het spel ook spannender dan versies waarbij de kaart of kaarten van de dealer zichtbaar zijn.

Wat is de volgorde van winnende handen?

De hiërarchie van winnende handen gaat als volgt. Bij gelijkspel wint de dealer.
1. Een Pontoon (de speciale naam voor een Blackjack) wint altijd. Dat is dus een kaartencombinatie van een Aas en een tien.
2. Een Charlie, een hand met vijf kaarten, ook wel Five card trick genoemd wint daarna.
3. Een hand met twee tot vier kaarten met een totale waarde van minder dan 21.
4. Een hand met een waarde van meer dan 21 punten. 

€250 + 100 FS